Sfanta Liturghie arhiereasca in Paraclisul Mitropolitan „Sfanta Treime” din Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântă Liturghie arhierească în Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” din Craiova

[2011-01-09]
În Duminica de după Botezul Domnului, astăzi, 9 ianuarie, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” din Craiova.Cu acest prilej sfântul lăcaș a primit și noul Sfânt Antimis din partea ierarhului, după cum ne informează TRINITAS TV.
Evanghelia Duminicii de astăzi ne pune în față lumina, starea noastră de ”umbr㔠sau agonie a morții, precum și pocăința, văzută drept un rezultat al luminii, a spus Înaltpreasfinția Sa în cuvântul său de învățătură.
„Atunci când noi am văzut Lumina cea adevărată am primit Duhul cel ceresc. Acestea, când le-am aflat, atunci de bună seamă, Împărăția lui Dumnezeu este foarte aproape. Pasul următor este al trecerii din lumea aceasta în lumea Împărăției lui Dumnezeu, când vom fi răsplătiți pentru faptele noastre și vom primi cununa cea neveștejită a Împărăției lui Dumnezeu. Ne rugăm atotputernicului Dumnezeu să ne lumineze mintea în tot ceea ce facem, să ne dea înțelepciune și pricepere ca să înțelegem mesajul Său și bunătatea Sa”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.
Situată în zona centrală a orașului, Biserica „Sfânta Treime” este una din bijuteriile arhitectonice ale Craiovei.Biserica a fost ridicată în perioada 1765 – 1768 de familia domnitorului Barbu Știrbei și reclădită la finalul secolului al XVIII-lea, sfințirea fiind săvârșită la15 octombrie 1906, de către Atanasie Mironescu, episcopul Râmnicului si Noului Severin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7462, Ultimul acces: 2024-06-24 22:00:33