Duminica de dupa Botezul Domnului la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica de după Botezul Domnului la Catedrala Patriarhală

[2011-01-09]
Sute de credincioși au participat ieri, 9 ianuarie, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală în Duminica după Botezul Domnului. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.
Lumina întrezărită de proorocul Isaia pentru poporul din ”Galileea neamurilor”, despre care se face referire în Evanghelia zilei, era însăși Mântuitorul Hristos, a spus, în cuvântul său, Părintele Episcop Ciprian Câmpineanul.
„Continuă Sfântul Evanghelist Matei, cum că din acel moment, deci printre oamenii simpli, săraci, dar foarte receptivi la cuvântul lui Dumnezeu, Mântuitorul și-a început propovăduirea exact cu aceleași cuvinte pe care le rostise mai înainte și Sfântul Ioan Botezătorul, îndemnul, porunca adresată tuturor oamenilor, ‘Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor’. De ce și-a început Mântuitorul propovăduirea Evangheliei Sale cu aceste cuvinte? După cum Sfântul Ioan Botezătorul și Mântuitorul Iisus Hristos dorea ca oamenii să-și curețe mai întâi sufletul și mintea ca să poată să primească cuvântul Evangheliei în inimile lor”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.
Preasfinția Sa a subliniat, de asemenea, mesajul principal al textului Evangheliei de astăzi.
„Evanghelia ne învață să medităm cu multă luare aminte la îndemnul, la porunca Mântuitorului Iisus Hristos de a ne îmbunătății viața în fiecare zi, de a ne înnoi sufletele prin mărturisirea păcatelor prin Taina Sfintei Spovedanii, ca astfel să-l putem primii în chip real, dar nevăzut, pe Mântuitorul Iisus Hristos în sufletele noastre și să pregustăm încă din această viață trecătoare bucuria și fericirea Împărăției lui Dumnezeu, a Împărăției Cerurilor”, a spus Preasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5886, Ultimul acces: 2024-06-23 07:38:04