2011 - Anul omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2011 - Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română

[2011-01-08]
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:
La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința de lucru din 6 iulie 2010, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2011 să fie declarat Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.
În acest sens, Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat un program-cadru cu caracter național bisericesc pentru realizarea în anul 2011 a proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic intitulat 2011 - Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.
În anul 2011, Patriarhia Română și eparhiile din țară și străinătate vor organiza conferințe pastoral-misionare, colocvii teologice, dezbateri și seri duhovnicești despre Tainele Sfântului Botez și Sfintei Cununii (prezentare istorică, semnificație teologică și existențială, pregătirea în vederea primirii lor, pastorația familiei creștine, practici neortodoxe, necanonice și nelegale privind săvârșirea celor două Sfinte Taine, problema familiilor mixte din punct de vedere interconfesional sau interreligios etc.). De asemenea, profesori de la instituțiile de învățământ teologic ortodox vor realiza studii, comentarii, bibliografii cu conținut biblic, istoric, dogmatic, liturgic, omiletic-catehetic, pastoral-social despre cele două Sfinte Taine, rolul familiei creștine din punct de vedere religios, spiritual, cultural și social și apărarea instituției sacre a familiei în fața provocărilor contextului contemporan secularizat. O atenție specială va fi acordată celor două Sfinte Taine în cateheza ortodoxă, ora de religie și programul catehetic Hristos împărtășit copiilor al Patriarhiei Române.
Ca parte a programului-cadru național bisericesc, la Conferința pastoral-misionară semestrială din primăvara anului 2011 se va trata tema 2011 - Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, care va fi aprofundată la Conferința pastoral-misionară semestrială din toamna anului 2011 sau la una dintre conferințele preoțești administrative lunare pe care o va stabili fiecare eparhie.
În toamna anului 2011, la Palatul Patriarhiei va avea loc o ședință solemnă a Sfântului Sinod cu tema 2011 - Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română. Cu acest prilej, va fi organizată o expoziție tematică cuprinzând cele mai frumoase și reprezentative fresce, icoane, miniaturi, broderii și țesături, mozaicuri și vitralii care reflectă Botezul și familia creștină în arta bisericească ortodoxă.
Manifestările organizate în Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română vor fi susținute și mediatizate pe larg de către Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române (Radio Trinitas, Televiziunea Trinitas, publicațiile Lumina, Agenția de știri Basilica, Biroul de Presă), mass-media bisericească eparhială și presa laică.
Site-ul Patriarhiei Române (www.patriarhia.ro) va avea în anul 2011 o secțiune specială, care va prezenta calendarul evenimentelor, informații, știri, documentare și activitățile realizate în Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1429, Ultimul acces: 2024-06-24 22:40:24