Familiile de astazi au nevoie de ajutorul parohiilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familiile de astăzi au nevoie de ajutorul parohiilor

[2011-01-09]
"Fiind spălați cu apă, copiii voștri sunt introduși în însăși viața lui Isus, care a murit pe cruce pentru a ne elibera de păcat, și înviind, a învins moartea", a adăugat Pontiful. "Astfel, cufundați spiritual în moartea și învierea Lui, [acești copii] sunt eliberați de păcatul originar și începe în ei viața harului, care este însăși viața lui Cristos înviat". Sfântul Părinte a arătat că Biserica, înțelegând "însemnătatea acestui dar", încă din primele secole a botezat copiii nou-născuți. "Desigur, va fi nevoie și de o adeziune liberă și conștientă la această viață de credință și iubire", a recunoscut Pontiful, subliniind faptul că copiii trebuie "educați în credință, instruiți în conformitate cu înțelepciunea Sfintei Scripturi și învățăturile Bisericii, pentru ca semințele credinței pe care ei le primesc astăzi să poată crește, și ei să poată atinge maturitatea creștină deplină".
În acest efort, Biserica însăși joacă un rol crucial: "Biserica, primindu-i între copiii ei, este responsabilă, împreună cu părinții și nașii, de însoțirea lor pe acest drum de creștere". Într-adevăr, a declarat Episcopul Romei, astăzi este nevoie în mod deosebit de colaborarea Bisericii. "Colaborarea dintre comunitatea creștină și familie este foarte necesară în actualul context social în care instituția familiei este amenințată din multe părți și se confruntă cu multe dificultăți în misiunea ei de a transmite credința. Dispariția referințelor culturale stabile și transformarea rapidă pe care o suferă încontinuu societatea fac cu adevărat dificilă sarcina educațională".
"De aceea, este necesar ca parohiile să se străduiască tot mai mult să sprijine familiile, micile biserici domestice, în munca lor de transmitere a credinței". Papa Benedict al XVI-lea și-a încheiat predica alăturându-se părinților în a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul Botezului pentru copiii lor. "Înălțându-ne rugăciunea pentru ei", a spus el, "invocăm darul abundent al Duhului Sfânt, care astăzi îi consacră după imaginea lui Cristos de preot, profet și rege. Încredințându-i mijlocirii materne a Preasfintei Fecioare Maria, cerem pentru ei viață și sănătate pentru ca să poată să crească și să se maturizeze în credință, și să aducă, prin viețile lor, roade sfințenie și iubire".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1528, Ultimul acces: 2024-06-08 13:54:01