PS Petru Gherghel prezent la funeraliile Arhiepiscopului John Bukovsky - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Petru Gherghel prezent la funeraliile Arhiepiscopului John Bukovsky

[2011-01-04]
Momentul a fost deosebit de emoționant, citim în relatarea de pe Ercis.ro, atât prin sobrietatea și frumusețea cântărilor gregoriene, a sicriului simplu care i-a întâmpinat pe participanți, cât și prin discursurile care evocau personalitatea înaltului Ierarh chemat la Domnul, care s-a remarcat prin simplitate, inteligență și mai ales prin bunătatea ce izvorăște dintr-o inimă care îl slujește pe Domnul și se dedică total misiunii sale. Vădit emoționat, la sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a prezentat un mesaj din partea Conferinței Episcopilor din România, dar și personal: "Mulțumim lui Dumnezeu și vouă, dragi confrați în episcopat, iubiți credincioși și membri ai familiei, pentru darul care a fost pentru noi Arhiepiscopul John Bukovsky. Am o motivație specială pentru care am dorit să particip la acest moment: voi ați oferit o personalitate importantă Bisericii noastre locale, care ne-a fost exemplu de adevărat apostol, frate și Nunțiu".
"Putem spune că el a fost cel care a contribuit la reformarea Bisericii noastre locale după anii grei ai comunismului. A cunoscut foarte bine realitățile din România, ajutându-l pe Cardinalul Poggi în misiunea sa de Nunțiu itinerant, chiar și în momentele dificile pentru libertatea religioasă din România. Astfel, am simțit că a fost mereu alături de noi, și că iubea cu adevărat Biserica din România. Eu însumi pot să spun că sunt un fruct al activității sale rodnice și pentru Dieceza noastră de Iași. Când a primit o altă misiune și a trebuit să își încheie activitatea în România, a suferit, pentru că el iubea cu adevărat poporul român, Biserica din România, pe episcopii și pe preoții noștri. Azi, fiind aici la acest moment emoționant, doresc să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce a făcut pentru noi prin preaiubitul nostru Arhiepiscop John Bukovsky, care ne-a fost Nunțiu și adevărat frate. Vă mulțumesc și vouă, dragi credincioși ai aceste iubite patrii, și în mod deosebit Bisericii locale și familiei, pentru fructul credinței voastre pe care l-am primit în dar. Dumnezeu să îl răsplătească pentru tot binele pe care l-a făcut și să îl primească în patria celor vii".
La finalul celebrării euharistice, pe fundalul cântecelor intonate de către cor, trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului John Bukovsky a fost coborât în cripta bisericii mănăstirești, locul unde așteaptă învierea și răsplată promisă de Domnul slujitorului credincios. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Petru Gherghel a dorit să întâlnească personal membrii familiei, oferindu-le un mesaj de condoleanțe, dar și încurajându-i și asigurându-i de rugăciunile sale.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1567, Ultimul acces: 2024-06-09 00:12:09