Pelerinaj la moastele Sfantului Vasile cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj la moaștele Sfântului Vasile cel Mare

[2011-01-04]
În noaptea Anului Nou, după slujba de Te Deum de la Catedrala arhiepiscopală din Roman, oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a avut loc o procesiune cu fragmentul din moaștele Sfântului Vasile cel Mare. Moaștele marelui ierarh au fost purtate, alături de alte sfinte moaște adăpostite de Catedrala arhiepiscopală din Roman, în procesiune în jurul acestui sfânt lăcaș.
Sărbătoare a fost în prima zi a anului 2011 și la Mănăstirea 'Sfinții Trei Ierarhi' din Iași (foto). În biserica ctitoriei domnitorului Vasile Lupu există o părticică din moaștele Sfântului Vasile cel Mare care a fost donată Mănăstirii 'Sfinții Trei Ierarhi' de patriarhul Macarie al Antiohiei, la nouă ani după ce domnitorul Vasile Lupu a adus moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Timp de 239 de ani, moaștele celor doi sfinți au stat în Biserica 'Sfinții Trei Ierarhi', fiind venerate de poporul drept-credincios. În anul 1975, moaștele Sfântului Vasile au fost confiscate de comuniști, fiind readuse în mănăstire în anul 2001, în timpul păstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, fiind depuse în nișa care a adăpostit și racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 12994, Ultimul acces: 2024-06-14 08:13:48