Te Deum la cumpana dintre ani in biserica Parohiei Timisoara – Iosefin: Slujba de binecuvantare a noului an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Te Deum la cumpăna dintre ani în biserica Parohiei Timișoara – Iosefin: Slujbă de binecuvântare a noului an

[2011-01-04]
La cumpăna dintre ani, părintele paroh Ionel Popescu, alături de ceilalți preoți slujitori ai Parohiei ortodoxe Timișoara - Iosefin, a oficiat slujba de Te Deum în biserica cu hramul 'Nașterea Maicii Domnului', informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Banat. La slujba de mulțumire au participat numeroși credincioși.
De aproape zece ani, preoții și credincioșii timișoreni cinstesc trecerea dintre ani prin rugăciune și cântare duhovnicească, la mai toate bisericile din oraș. La Parohia Timișoara - Iosefin, la slujba de Te Deum au participat numeroși credincioși care s-au rugat alături de preoții slujitori Bunului Dumnezeu pentru a binecuvânta curgerea și începutul noului an calendaristic, dar totodată și pentru a-I mulțumi pentru binefacerile revărsate de-a lungul anului care s-a încheiat. 'Aducem slavă și mulțumire Bunului Dumnezeu pentru anul care se încheie, pentru binefacerile primite de la El și Îl rugăm totodată să binecuvânteze trecerea în noul an, care să fie pentru toți un an bogat în împliniri duhovnicești, care să ne ajute a spori duhovnicește și un an în care să ne bucurăm și de roadele muncii noastre', a mărturisit părintele paroh Ionel Popescu.
Biserica parohială a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor care au simțit nevoia să întâmpine această trecere dintre ani într-o atmosferă duhovnicească. Astfel, în noaptea dintre ani, sufletele și gândurile credincioșilor au fost îndreptate către Bunul Dumnezeu, Cel care poartă de grijă tuturor. 'Pentru noi, credincioșii, este o mare bucurie duhovnicească această ocazie de a putea fi împreună îngenuncheați înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, în clipa în care clopotele bisericilor anunță miezul nopții și intrarea într-un nou an. În fiecare an, particip împreună cu soțul meu la această slujbă, pentru că nu cred că poate fi un alt mod mai înălțător și creștinesc de a petrece cumpăna dintre ani', a mărturisit Georgeta Ardereanu, membră a Societății Femeilor Ortodoxe din Timișoara.
Noaptea de Anul Nou, o noapte binecuvântată
După îndătinatul Te Deum, a fost oficiată slujba Polihroniului, iar apoi participanții, pe acordurile cântării 'La mulți ani!', și-au adresat tradiționalele urări pentru familie, prieteni, apropiați și toți cei dragi. 'În felul acesta, noaptea de Anul Nou devine pentru noi toți o noapte binecuvântată, o noapte care aduce pace, liniște, bucurie în sufletele tuturor. Prin astfel de întâlniri duhovnicești și prin rugăciunile ce se oficiază în sfântul lăcaș se întăresc frățietatea între credincioși și spiritul de comuniune și de dragoste, care în felul acesta contribuie la înfrumusețarea vieții noastre pastorale și liturgice și aduce spor în viața duhovnicească', a mai declarat părintele Ionel Popescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6803, Ultimul acces: 2024-06-04 00:49:23