Prima zi a anului nou la Parohia Criseni, Protopopiatul Zalau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima zi a anului nou la Parohia Crișeni, Protopopiatul Zalău

[2011-01-03]
În prima zi a anului 2011, Sâmbătă, 1 ianuarie, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Crișeni, Protopopiatul Zalău, după cum ne informează episcopiasalajului.ro.
Această parohie este păstorită de peste 34 de ani de către preacucernicul părinte Ioan Ardelean, care este și ctitor al acestui sfânt locaș. Încă de la numirea Preacucerniciei Sale în această parohie la 1 mai 1976, a întocmit actele necesare pentru obținerea autorizației de construcție a unei noi biserici, întrucât cea veche era într-o stare avansată de degradare. S-a început construcția bisericii în jurul celei vechi, în noiembrie 1987. În a treia zi de Paști a anului 1988 biserica veche a fost demolată și scoasă prin ușile celei noi. Astfel, în decurs de 243 de zile, între anii 1987-1989 a fost construită o biserică nouă, doar prin jertfelnicia credincioșilor din Crișeni, într-o perioadă în care era greu și să te gândești la asemenea lucruri. Biserica ce poartă hramul ,,Buna Vestire”a fost pictată în tehnica ,,fresco” de către pictorul Tudor Costică din București între anii 1992-1993, iar la 2 iulie 1995 biserica a primit slujba de târnosire.
De asemenea, după săvârșirea Sfintei Liturghii a fost oficiată și slujba de Te-Deum, iar la sfârșit, după cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Petroniu le-a transmis credincioșilor cele mai alese urări de pace, sănătate, statornicie în credință și bucurii duhovnicești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3862, Ultimul acces: 2024-06-14 08:19:31