Sfanta Liturghie arhiereasca la 1 ianuarie in Catedrala Episcopala din Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântă Liturghie arhierească la 1 ianuarie în Catedrala Episcopală din Giurgiu

[2011-01-02]
În data de 1 ianuarie, la opt zile de la Nașterea Domnului, Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și face pomenirea Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. La Catedrala Episcopal㠄Adormirea Maicii Domnului' și „Sf. M. Mc. Gheorghe'din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a citit moliftele de dezlegare ale Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, prăznuit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 1 ianuarie.
Având în vedere faptul că, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința de lucru din 6 iulie 2010, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2011 să fie declarat Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, Preasfinția Sa a proclamat și în Episcopia Giurgiului anul 2011 ca Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.
La final, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a vorbit sutelor de credincioși prezenți despre importanța duhovnicească a praznicului Tăierii împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și despre activitatea Sfântului Vasile cel Mare, adresând în același timp, sutelor de credincioși prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul Anului Nou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7906, Ultimul acces: 2024-05-17 21:13:09