2011 dedicat omagierii Botezului si Cununiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2011 dedicat omagierii Botezului și Cununiei

[2010-12-31]
Despre semnificația tainei Sfântului Botez a vorbit pr. Nicolae Geolu, asistent la Facultatea de Teologie din București, informează Radio Trinitas: "După cum știm din învățătura Bisericii, prima din cele șapte taine ale Bisericii este Taina Sfântului Botez. Prin această taină noi devenim mădulare ale trupului lui Hristos care este Biserica. Prin Taina Sfântului Botez ni se iartă păcatul strămoșesc, cu care fiecare dintre noi ne naștem, dar cei care se botează mai târziu, adulții, care nu s-au botezat de când erau copii, din diferite motive, le sunt iertate acestora și păcatele personale pe care le-au făcut până la primirea Tainei Sfântului Botez. Datoritei importanței lui pentru mântuire Taina Sfântului Botez trebuie făcută cât mai curând."
"Cununia este un eveniment unic și foarte important în viața tinerilor. Această taină împarte viața noastră în două, până la cununie suntem o singură persoană apoi devenim un singur trup cu femeia cu care ne-am căsătorit", a spus părintele profesor Nicolae Necula, de la Facultatea de Teologie din București referitor la Taina Cununiei .
(Sursa: Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1666, Ultimul acces: 2024-03-29 01:17:14