Calendarul Cinci paini de orz 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendarul Cinci pâini de orz 2011

[2011-01-01]
Parcurgând paginile calendarului în fiecare zi, se spune pe Ercis.ro, observăm cum cuvântul lui Dumnezeu ni se face cunoscut, ne mângâie, ne purifică, ne dă indicații pentru viață, ne eliberează, ne cere colaborare, ne oferă curaj, seninătate, chei pentru a deschide inimi închise, depozitează în noi iubire, putere și bucurie! Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei. Pe verso fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică 2011 în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă; numai în casetă, la comemorările obligatorii, au fost trecute lecturile proprii. În josul paginii este reluată fraza scurtă din ziua respectivă, însoțită de o scurtă meditație sau comentariu.
Finanțarea parțială pentru publicare a fost oferită prin grija pr. Vigilio Covi din Fraternitatea "Isus cel Înviat" și de către alți cititori italieni ai calendarului. Întrucât se dorește tipărirea calendarului și anul viitor s-a fixat un preț simbolic (1 leu, reprezentând circa un sfert din prețul real), pentru a acoperi o parte din cheltuielile de tipărire. Comenzile se pot face prin librăria on-line Presa Bună de pe Ercis.ro. La prețul calendarului se adăuga cheltuielile poștale și de aceea este de preferat comandarea mai multor exemplare pentru a amortiza cheltuielile poștale.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5249, Ultimul acces: 2024-05-19 15:49:02