Dezbateri la Iasi despre textul si discursul religios - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dezbateri la Iași despre textul și discursul religios

[2010-11-16]
Autor: Maria Craus
Conferința "Text și discurs religios" aduce la Iași peste 70 de profesori, cercetători și doctoranzi din cele mai importante centre universitare din țară .
Dezbaterile vor avea loc în zilele de 12 și 13 noiembrie, în Aula Magna a Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iași .
Principalele secțiuni ale conferinței sunt "Traducerea textului sacru", "Retorica discursului religios" și "Literatura și sacrul".
În deschidere vor lua cuvântul Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași.
Conferințele de plen vor fi susținute de academicianul Răzvan Theodorescu, pe tema "Text și imagine în vechea civilizație a românilor", și de pr. prof. univ. Vasile Mihoc, care va vorbi despre "Logos, Scriptura și vindecarea cuvântului".
Conferința națională este organizată anual la mijlocul lunii noiembrie de membri ai Catedrei de Limbă Română și Lingvistică Generală din cadrul UAIC Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și cu Dieceza Romano-Catolică de Iași.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 2251, Ultimul acces: 2024-04-17 03:24:14