Astazi, 1 februarie, a avut loc a IV-a editie a Simpozionului national „Traditii laice si religioase in invatamantul romanesc” in Arhiepiscopia Ramnicului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Astăzi, 1 februarie, a avut loc a IV-a ediție a Simpozionului național „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc” în Arhiepiscopia Râmnicului

[2010-02-01]

Complexul Cultural – Religios „Sfântul Antim Ivireanul”, al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit astăzi, 1 februarie, cea de-a IV-a ediție a Simpozionului național „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc”. Manifestarea a reunit elevi, preoți și cadre didactice din întreaga țară și a urmărit eficientizarea învățământului religios prin apropierea tinerilor de biserică.
Mai multe amănunte a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Manifestarea, organizată de Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Vâlcea, Casa Corpului Didactic și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică, a debutat cu un cuvânt de deschidere rostit de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. A urmat prezentarea de comunicări științifice în plen pe arii tematice precum: consilierea școlară între tradiționalism și modernism, învățarea intuitivă în pildele Mântuitorului, proiecte și parteneriate legate de tema simpozionului. Cu acest prilej a fost lansată și cartea «Tradiții laice și religioase în învățământul românesc». În concluzie, după cum ne-au informat organizatorii, prin simpozionul de astăzi s-a dorit să se îmbine experiența dascălilor de mai multe specialități și de la mai multe nivele școlare, pentru a fi pusă la dispoziția copiilor și tinerilor”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1243, Ultimul acces: 2024-05-20 09:59:39