Campania „Cartea te va face mare” initiata la Parohia Cauesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campania „Cartea te va face mare” inițiată la Parohia Căuești

[2010-01-20]

Parohia Căuești din Protopopiatul Iași 2 a început o campanie de strângere de cărți în vederea înființării unei biblioteci pentru copii și tineri. Campania, intitulat㠄Cartea te va face mare!” se derulează din această lună, până la sfârșitul lunii aprilie. Potrivit declarațiilor părintelui paroh Bogdan Sârbu, ideea inițierii unei astfel de campanii a venit după conferința cu titlul “Bibliotecile parohiale, mijloc de misiune în parohii“, susținută, în toamna anului trecut, de preoții din Protopopiatul Iași 2.
„Ideea noastră a pornit în primul rând doar de la o vorbă foarte frumoasă pe care Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul nostru, ne-a spus-o atunci. El ne-a sugerat că ar fi bine ca fiecare parohie să aibă bibliotecă. Chiar dacă avem biserică în construcție, m-am gândit că o carte poate fi un bun prieten, mai ales astăzi, când toată lumea se îndepărtează de cărți și atunci am spus că o idee mică se poate transforma în ceva mare și acele puține cărți pe care le avem la parohie se pot înmulți și odată cu ele și numărul de cititori”, a declarat părintele Bogdan Sârbu pentru Radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1394, Ultimul acces: 2024-03-25 14:56:33