Delegatie ecumenica finlandeza in vizita la Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Delegație ecumenică finlandeză în vizită la Papa

[2010-01-18]
În dimineața zilei de luni, 18 ianuarie 2010, în Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a primit vizita unei delegații ecumenice din Finlanda, cu ocazia sărbătorii Sf. Henry, sfântul patron al acelei țări, care va fi celebrată în 19 ianuarie. Papa s-a adresat grupului în limba engleză: "Bisericile din Răsărit și din Apus, ale căror tradiții sunt prezente în țara voastră, împărtășesc o reală, deși imperfectă, comuniune. Acesta este un motiv pentru a regreta conflictele din trecut, dar este cu siguranță și un motiv care ne îndeamnă la eforturi tot mai mari pentru înțelegere și reconciliere, pentru ca prietenia și dialogul nostru fratern să poată înflori într-o unitate perfectă, vizibilă în Cristos Isus", a spus el.
Sfântul Părinte a reamintit faptul că acest an marchează a douăzeci și cincea aniversare a vizitei anuale a delegației la Roma. Papa a mai menționat Declarația Comună privind Doctrina Justificării, semnată cu zece ani în urmă, descriind-o ca "un semn concret al fraternității redescoperite dintre luterani și catolici". Papa Benedict al XVI-lea și-a exprimat de asemenea bucuria pentru "activitatea recentă a dialogului luterano-catolic nordic din Finlanda și Suedia... Speranța mare", a concluzionat el, "este ca textul rezultat din dialog să contribuie pozitiv la calea care duce la refacerea unității noastre pierdute".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1471, Ultimul acces: 2024-04-19 05:03:03