10 modalitati de promovare a vocatiilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

10 modalități de promovare a vocațiilor

[2010-01-13]
Cu ocazia Săptămânii Naționale de Conștientizare a Vocațiilor din SUA, Conferința Episcopală Americană oferă o listă de 10 modalități pentru a promova vocațiile religioase. Pr. David Toups, director interimar al Biroului pentru Cler, Viață Consacrată și Vocații al Conferinței Episcopale, a pregătit lista care a fost dată publicității în ziua de miercuri, 13 ianuarie 2010. Între sugestii se află rugăciunea, pentru a-i cere lui Dumnezeu în particular să dea Bisericii mai mulți preoți și persoane consacrate, și a vorbi celorlalți despre vocații.
Pr. Toups i-a încurajat pe catolici să ajungă la tineri, învățându-i să se roage și invitându-i să analizeze vocația la preoție sau la viața consacrată. 'Faceți-o atractivă', a spus el. 'Arătați preoția drept ceea ce este ea cu adevărat - o chemare la a fi un tată spiritual pentru întreaga familie de credință'. 'În mod similar', a continuat preotul, 'viața consacrată pentru o tânără este o chemare la a fi unită cu Cristos într-un mod unic, și la a fi mamă spirituală pentru toți cei pe care îi întâlnește în viața și în slujirea ei'. Unele recomandări au fost adresate în mod specific celor care se gândesc la o vocație.
Primul pas, a declarat pr. Toups, este acela de a practica credința, de a-și aminti că 'întreg sensul vieților noastre este de a crește într-o relație profundă, intimă și de iubire cu Dumnezeu'. El a scris despre nevoia de a căuta liniștea, 'cheia pentru o viață echilibrată și integritate', despre importanța la a trăi ca discipoli ai lui Cristos, și la a-i cere lui Dumnezeu să descopere planurile sale pentru fiecare persoană. Preotul a afirmat: 'Dacă, într-adevăr, sunteți chemați la preoție sau la viața consacrată, aceasta va fi calea către o mare bucurie și satisfacție'. Săptămâna Națională de Conștientizare a Vocațiilor a început duminică, 10 ianuarie, și se va încheia sâmbătă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1252, Ultimul acces: 2023-03-21 22:58:41