Europa trebuie sa viziteze Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Europa trebuie să viziteze Țara Sfântă

[2010-01-13]
Vizita anuală pe care Episcopi europeni și nord-americani o fac în Țara Sfântă se află în desfășurare până joi, 14 ianuarie 2010, și întâlnirile cu președinții regiunii sunt programate pentru miercuri. Vizita de cinci zile este făcută de 26 de prelați și reprezentanți, între care și secretarul general al Consiliului Conferințelor Episcopale Europene, pr. Duarte da Cunha.
"Cu această vizită, Episcopii europeni doresc să exprime dorința lor de a înțelege mai bine și a împărtăși problemele oamenilor din acele teritorii și în același timp să ofere un semn tangibil al apropierii pe care Bisericile noastre o au față de creștinii din Țara Sfântă și al prieteniei lor față de popoarele israelian și palestinian", a spus el. Preotul a caracterizat vizita ca un timp pentru "a asculta, cu umilință, bucuriile și speranțele, nevoile și dificultățile, nu doar ale diferitelor comunități creștine și catolice prezente în Țara Sfântă, ci și ale populațiilor israeliană și palestiniană".
"Biserica din Europa are nevoie de acest tip de întâlnire pentru a construi punți de solidaritate și speranță cu comunitățile creștine din teritoriile palestiniene și din Israel și pentru a determina mai bine tipul de intervenții în sprijinul fraților noștri creștini", a afirmat pr. da Cunha. Delegația și-a început vizita în Gaza și pe Malul de Vest al Iordanului. Programul include și vizite la Universitatea din Betleem și la Seminarul Beit Safa. Pentru ziua de miercuri este programată o întâlnire cu președinții Shimon Peres și Mahmud Abbas. Vizita se va încheia joi în Ierusalim, cu o celebrare la Sfântul Mormânt și o conferință de presă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1235, Ultimul acces: 2023-03-28 00:12:48