Sanctuarul de la Fatima a fost vandalizat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sanctuarul de la Fatima a fost vandalizat

[2010-01-13]
Biserica Preasfintei Treimi și patru statui de la Sanctuarul Fecioarei de la Fatima au fost vandalizate în dimineața zilei de duminică, 10 ianuarie 2010. Într-o declarație de presă dată luni, oficiali de la sanctuar au anunțat că la primele ore ale dimineții de duminică, patru statui din apropierea bisericii precum și biserica însăși au fost pictate cu graffiti. În Piața Ioan Paul al II-lea au fost pictate soclurile statuilor Papilor Ioan Paul al II-lea și Paul al VI-lea. În Piața Pius al XII-lea, au fost pictate soclurile statuilor Papei Pius al XII-lea și a Episcopului Jose Alves Correia da Silva.
Elementele de graffiti includ cuvintele 'islam', 'lună', 'soare', 'musulman' și 'moschee', și imagini cu soare și lună. Potrivit declarației oficialilor de la sanctuar, este în desfășurare 'dificila muncă de curățare'. Comunicatul adaugă: 'Relatând ceea ce s-a întâmplat și fără a ști cine a făcut acest lucru, oficialii sanctuarului confirmăm mâhnirea noastră și asigurăm de faptul că problema a fost raportată poliției'. Papa Benedict al XVI-lea are programată o vizită la Sanctuarul de la Fatima în 13 mai 2010, pentru a marca aniversarea apariției Preasfintei Fecioarei în 1917.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1233, Ultimul acces: 2023-03-28 05:03:25