Papa a primit-o si a iertat-o pe Susanna Maiolo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a primit-o și a iertat-o pe Susanna Maiolo

[2010-01-13]
Papa Benedict al XVI-lea a avut o scurtă întâlnire cu Susanna Maiolo, tânăra femeie care a sărit peste bariera de securitate și l-a făcut pe Pontif să cadă în Ajunul Crăciunului. Pr. iezuit Federico Lombardi, director al Biroului de Presă al Sfântului Scaun, a dat o declarație de presă în care a precizat că Papa a primit-o pe Susanna Maiolo după audiența generală de miercuri, 13 ianuarie 2010, din Aula Paul al VI-lea. El a spus că tânăra, care a fost însoțită de două rude, 'și-a exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat la începutul celebrării din Ajunul Crăciunului'.
'Papa a dorit să exprime iertarea sa, precum și interesul său cordial și urările de bine pentru sănătatea ei', a adăugat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Ca și în alte ocazii anterioare, pr. Lombardi a confirmat că 'procesul juridic început de magistratura Cetății Vaticanului își va continua cursul până la încheierea sa'. Incidentul a avut loc în timpul procesiunii de intrare de la Liturghia din Ajunul Crăciunului, din Bazilica San Pietro, când Susanna Maiolo, de cetățenie italiano-elvețiană și cu un istoric de tulburări psihice, a sărit peste o barieră în încercarea de a ajunge la Papa.
În ciuda rapidei intervenții a forțelor de securitate, tânăra a reușit să îl prindă pe Papa de palium, făcându-l să cadă la podea. Pontiful nu a fost rănit. Cardinalul Roger Etchegaray, în vârstă de 87 de ani, a căzut și el în contextul acestui incident. El a fost dus la spital, unde s-a descoperit că avea o fractură de șold și a fost nevoie de o intervenție chirurgicală. Susanna Maiolo a fost internată într-un centru de sănătate pentru a primi tratament. În timp ce s-a aflat acolo, secretarul personal al Papei, Mons. Georg Gaenswein, a vizitat-o și a exprimat 'interesul Sfântului Părinte pentru situația ei'.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1228, Ultimul acces: 2023-03-26 23:45:43