Catolicii si evreii vor discuta despre creatie si mediu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catolicii și evreii vor discuta despre creație și mediu

[2010-01-14]
A noua întâlnire a Comisiei de Dialog dintre Evrei și Catolici se va desfășura la Roma între 17 și 20 ianuarie, informează serviciul de știri al Vaticanului citând un comunicat apărut astăzi. La eveniment va lua parte o delegație a rabinatului din Israel și una a Sfântului Scaun (din Comisia pentru Relațiile Religioase cu Evreii). Tema întâlnirii va fi 'Învățătura catolică și iudaică despre creație și mediu. Provocările intervenției umane asupra ordinii naturale'.
Duminică, 17 ianuarie, când se vor deschide oficial lucrările întâlnirii, membrii ambelor delegații vor participa la vizita pe care Papa Benedict al XVI-lea o va face la sinagoga din Roma. Luni, 18 ianuarie, pr. Patrick Desbois, președintele organizației Yahad-in Unum, va ține un discurs despre Holocaust la Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma. Delegația rabinatului Israelului va fi condusă de Shear Yashuv Cohen, șef-rabin de Haifa, în timp ce delegația catolică va fi condusă de Cardinalul Jorge Mejia, arhivar și bibliotecar emerit al Vaticanului. În ultimii ani au existat numeroase episoade în care evreii, diverse segmente, au fost ofensați de unele inițiative, gesturi sau cuvinte dinspre Vatican. Anul trecut, spre exemplu, o răcire considerabilă a relațiilor cu evreii s-a produs după ce Papa a ridicat excomunicarea celor patru Episcopi lefebvriști (dintre care unul negase anterior dimensiunile Holocaustului); iar acum câteva săptămâni, la sfârșit de decembrie, au existat din nou reacții negative dinspre evrei când s-a anunțat că Pontiful a semnat decretul de recunoaștere a trăirii eroice a virtuților de către Papa Pius al XII-lea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1227, Ultimul acces: 2023-03-28 12:56:01