Programul vizitei Papei la sinagoga din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Programul vizitei Papei la sinagoga din Roma

[2010-01-15]
În timpul vizitei pe care o va face comunității evreiești din Roma duminica aceasta, Papa Benedict al XVI-lea va aduce un omagiu celor peste o mie de victime ale deportării naziste din 1943. Conform detaliilor făcute publice recent despre evenimentul de peste două zile, prima oprire va fi la placa ce amintește de ziua de 16 octombrie 1943, când a avut loc raidul ordonat de comandantul SS Herbert Kappler pentru ocuparea Romei, la cererea Berlinului. Atunci au fost arestați peste 1.000 de evrei romani, deportați la Auschwitz. Doar 16 persoane, printre care o femeie, s-au mai întors. Papa va pune flori în fața plăcii în memoria acestor victime.
Următoarea oprire din programul Sfântului Părinte va aduce un omagiu unei alte victime a violenței: un copil a fost ucis în 1982, în timpul unui atac terorist ce a avut loc în sinagogă. Stefano Tache, de 2 ani, și-a pierdut atunci viața; 37 de persoane au fost rănite. Papa Benedict va fi apoi primit la baza treptelor sinagogii de marele rabin Riccardo Di Segni. În timp ce cei doi vor intra în sinagogă, corul va cânta psalmul 126, iar Sfântul Părinte va saluta autoritățile civile. Va urma un moment al discursurilor: din partea președinților comunităților evreiești din Roma și din Italia, apoi al marelui rabin. Corul va cânta Psalmul 133, după care va avea loc discursul Suveranului Pontif. Înainte să se întoarcă în Vatican, Papa Benedict al XVI-lea va avea o întâlnire privată cu marele rabin și va vizita Muzeul Evreiesc. Acolo a fost organizată special pentru acest moment o expoziție intitulată "Et Ecce Gaudium".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1467, Ultimul acces: 2024-05-20 08:42:38