„Hristos impartasit copiilor“ in parohia Tudor Vladimirescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Hristos împărtășit copiilor“ în parohia Tudor Vladimirescu

[2010-01-14]

Copiii din parohia Tudor Vladimirescu participă în fiecare săptămână la Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, informează "Ziarul Lumina". În prezent, cei 40 de beneficiari se adună în Biserica „Sf. Voievozi“, urmând ca, după terminarea lucrărilor la casa socială a parohiei, activitatea catehetică să se desfășoare în noua clădire.
Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“ din parohia Tudor Vladimirescu, Protopopiatul Săveni, a început după sărbătoarea Învierii Domnului de anul trecut și a continuat până în vară. Pe perioada vacanței, întâlnirile săptămânale cu tinerii și copiii din parohie nu au mai avut loc, întrucât mulți dintre ei au plecat în vacanță la bunici. În toamna anului trecut, programul a fost reluat, iar de atunci se desfășoară în fiecare joi. După cum ne-a relatat pr. paroh Ionuț Miorcăneanu, cei 40 de beneficiari ai programului (20 la grupa I și 20 la grupa a II-a) sunt interesați de activitatea catehetică. „Întâlnirile noastre s-au desfășurat conform progra-mului, după ghidul catehetic, iar copiii au fost prezenți mereu în număr mare în sfânta biserică. Au fost stimulați atât de cărțile care au venit de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cât și de o excursie care va avea loc în primăvara acestui an. Ca parte a lecției catehetice, băieților li s-a permis să intre în sfântul altar, pentru a avea un contact mai apropiat cu obiectele de cult care se găsesc aici“, a explicat pr. paroh Ionuț Miorcăneanu.
În parohia Miron Costin se construiește în prezent o casă praznicală care va fi folosită și pentru întâlnirile din cadrul Programului „Hristos împărtășit copiilor“. Ulterior, se va achiziționa un videoproiector pentru vizionarea filmelor religioase. „Am început să strâng anumite filme și documentare despre mănăstiri, care vor fi vizionate de copii o dată la două săptămâni. Părinții sunt încântați că micuții pot afla atâtea lucruri despre Dumnezeu și despre Casa Lui. Sunt bucuroși pentru că, o dată pe săptămână, copiii reușesc să vină la biserică, în afara slujbelor din duminici și sărbători“, a mai adăugat pr. paroh.
La începutul anului 2009, au fost demarate lucrările de renovare a exteriorului Bisericii „Sf. Voievozi“, care au debutat cu înlocuirea acoperișului. Sfântul lăcaș este din grinzi de stejar masiv, de aceea, la exterior a început placarea pe orizontală cu lambriu, lucrare care va fi terminată anul acesta. Construcția casei sociale a început în anul 2008, când s-au obținut mai întâi avizele necesare ridicării acesteia. „Am reușit să turnăm temelia. Un fiu al satului nostru ne-a ajutat cu material lemnos pentru acoperișul casei sociale. De asemenea, anul acesta vom renova gardul ce împrejmuiește biserica noastră“, a mai spus, în încheiere, pr. Miorcăneanu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1299, Ultimul acces: 2023-03-21 23:26:53