160 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

160 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

[2010-01-14]

Mâine, 15 ianuarie 2010, se împlinesc 160 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Cu acest prilej, începând cu ora 9.00, la mormântul poetului din cimitirul Bellu, din Capitală, va fi oficiată slujba Parastasului de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, la mormânt vor fi prezenți și membri ai Academiei Române, informează TRINITAS TV.
Evenimente dedicate lui Mihai Eminescu vor fi organizate și în alte orașe din țară, precum și în localitatea natală a poetului, Ipotești din județul Botoșani. Aici mâine se va desfășura cea de-a XLIII-a ediție a programului “Zilele Eminescu”. În cadrul acestei manifestări vor fi decernate medalii jubiliare “160 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu” , dar și un album omagial. De asemenea, vor fi vernisate expoziții și vor avea loc concerte pe versuri eminesciene.
15 ianuarie, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, a fost propusă de Academia Română ca „Zi a Culturii Naționale” în țara noastră.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1284, Ultimul acces: 2023-03-28 07:26:51