Ore de cateheza la parohia „Sfantul Nicolae“ din Offenbach - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ore de cateheză la parohia „Sfântul Nicolae“ din Offenbach

[2010-01-15]

La parohia ortodox㠄Sfântul Nicolae“ din Offenbach, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a inițiat un program de catehizare a copiilor, prin strădania părintelui paroh Ștefan Anghel și a credincioșilor din cadrul acestei comunități, informează "Ziarul Lumina". Din noiembrie 2002, cu susținerea românilor din zona Offenbach-Frankfurt-Main, s-a cumpărat o clădire în Offenbach, pe Backstr. 16, destinată special pentru a sluji drept lăcaș de cult. În cadrul acestei comunități, pe lângă activitățile liturgice obișnuite și orele de cateheză, au loc tabere creștine și diverse activități social-filantropice.
Scopul programului catehetic este educarea comportamentului moral prin cunoașterea învățăturii de credință creștină și deprinderea practicării rugăciunii și a rânduielilor și tradițiilor specifice Bisericii Ortodoxe Române.
La acest program participă orice doritor, indiferent de vârstă, limbă vorbită sau credință, iar materialul didactic de informare este adaptat la nivelul de cunoștințe al fiecărui participant și este bazat pe cunoștințe biblice, liturgice și lecturi din texte duhovnicești, informează site-ul parohiei românești din Offenbach.
La fiecare lecție se folosesc materiale ilustrative și se învață rugăciuni sau poezii, accentuându-se partea aplicativă.
Printre participanții la programul de catehizare se numără chiar și foarte mulți părinți, care se folosesc de șansa pe care nu au avut-o în perioada copilăriei, și cei care dobâdesc mai multe cunoștiințe devin chiar „învățători“ în cadrul orelor de cateheză. În fiecare an, cei prezenți la acest program organizează tabere de scurtă durată, unde se aprofundează cunoștiințele prin aplicații practice. Participanții învață îndeletnicirea vopsitului ouălor de Paști, învață colinde și au loc de asemenea și diverse acțiuni social-filantropice.
Parohia „Sfântul Nicolae“ din Offenbach s-a înființat în anul 1974, la dorința unui grup de emigranți români, cu binecuvântarea Patriarhiei Române, iar din noiembrie 2002, cu susținerea românilor din zona Offenbach-Frankfurt-Main, s-a cumpărat o clădire în Offenbach, pe Backstr. 16, destinată special pentru a sluji drept lăcaș de cult, unde se oficiază Sfânta Liturghie, Vecernia, Utrenia, Sfintele Taine și ierurgii precum Sfântul Botez, Cununia, Sfântul Maslu.
În continuare au loc lucrări de amenajare și decorare, prin voia și ajutorul Domnului urmând să fie realizată și pictura bisericii.
Parohia „Sfântul Nicolae“ se implică și într-o serie de seri culturale românești, standuri românești, pelerinaje și călătorii de studii, precum și alte activități culturale și sociale, potrivit site-ului parohiei românești din Offenbach.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1535, Ultimul acces: 2024-05-16 21:52:30