Conferinte preotesti in trei protopopiate din Arhiepiscopia Iasilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferințe preoțești în trei protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor

[2010-01-15]

Preoții din Protopopiatul Pașcani s-au reunit ieri, 14 ianuarie 2010, în ședință lunară, informează 'Ziarul Lumina'. Tema „Apostolatul preoțesc în contextul societății de astăzi“ a fost susținută de pr. Pavel Postolachi, protoiereu al Protopopiatului Pașcani. „S-a prezentat dimensiunea sacră a apostolatului, pornind de la cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, Care a spus: «Mergând învățați toate neamurile». S-a avut în vedere modelul apostolic și cel patristic. În privința dimensiunii sociale a apostolatului preoțesc de astăzi, s-a discutat despre vizitele pe care le fac preoții la casele credincioșilor. S-a avut în vedere ca, prin activitatea preoțească, să revigorăm viața spirituală a enoriașilor noștri“, a afirmat pr. protopop Pavel Postolachi, care a mai adăugat faptul că, în cadrul întrunirii, s-au abordat și diferite probleme administrative.
La sediul Protopopiatului Tg. Neamț a avut loc, ieri, conferința lunară cu preoții, în cadrul căreia pr. Andrei George Stan, de la parohia Zvoronești, a prezentat tema „Familia creștină astăzi. Probleme și metode pastorație“. „S-a amintit de durerile care apasă viața de familie și care o abat de la menirea ei sfântă, probleme cum ar fi divorțul, încălcarea jurământului de credință dintre soț și soție sau avortul. S-a arătat că învățătura creștină a luat ființă de la leagănul unui copil și de la sânul unei mame, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat și a luat chip de prunc“, a declarat pr. Ioan Dogariu, protoiereu al Protopopiatului Tg. Neamț.
Tot ieri, preoții din Protopopiatul Ceahlău s-au întrunit în ședință. Pr. Nicolae Cojocaru, de la parohia Borca, a susținut tema „Dor de Eminescu“. „S-a mai discutat despre intabularea terenurilor de la parohii. O parte dintre parohii au procesele pe rol, iar altă parte trebuie să primească sentința definitivă. Patru dintre parohiile noastre au făcut intabularea, finalizând astfel acțiunea de constatare a proprietății“, a spus pr. Mihai Damian, protoiereu al Protopopiatului Ceahlău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1533, Ultimul acces: 2024-05-20 08:42:27