Sfantul Parinte l-a vizitat pe Cardinalul Etchegaray - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Părinte l-a vizitat pe Cardinalul Etchegaray

[2010-01-10]
Papa Benedict al XVI-lea a fost la Policlinica Gemelli pentru a-l vedea pe Cardinalul Roger Etchegaray, de 87 de ani, care își revine după accidentarea din ajunul Crăciunului. Prelatul a fost dărâmat de pe picioare în timpul procesiunii de intrare, la Vigilia de Crăciun, atunci când o tânără de cetățenie italiano-elvețiană a sărit peste barieră în încercarea de a ajunge la Papa. Ea a reușit să îl prindă de haine, făcându-l pe Pontif să cadă de asemenea, Cardinalul Etchegaray fiind doborât neintenționat de forțele de ordine care îl protejau pe Sfântul Părinte.
Procesiunea a continuat, Papa prezidând slujba, în timp ce Cardinalul Etchegaray a fost dus la spital, unde s-a descoperit că are o fractură și deci nevoie de o intervenție chirurgicală. Sfântul Părinte l-a vizitat pe prelatul francez sâmbătă seara, se spune într-o notă a biroului de presă al Vaticanului. "A avut loc o conversație foarte cordială între Papă și Cardinalul francez. Papa și-a exprimat interesul său și apropierea spirituală, bucurându-se să îl vadă în bună stare, în recuperare după operație", se spune în comunicat. Declarația de presă mai spune că prelatul a putut să îl conducă pe Papa Benedict până la ușa salonului, cel mai probabil urmând să fie eliberat de la Policlinica Gemelli cândva săptămâna viitoare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1435, Ultimul acces: 2023-03-28 02:25:28