Violenta nu este niciodata solutia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Violența nu este niciodată soluția

[2010-01-11]
Violența nu poate fi niciodată considerată un răspuns, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea ieri, într-un apel la încetarea atacurilor împotriva migranților și creștinilor. Acest apel a fost făcut după rugăciunea Angelus cu credincioșii din Piața San Pietro. Fără să menționeze un anume caz, Pontiful a vorbit despre "două fapte (care) mi-au atras atenția, în mod special, în aceste ultime zile: condiția migranților care caută o viață mai bună în țări care au nevoie, din diferite motive, de prezența lor, și situațiile conflictuale, în diferite părți ale lumii, în care creștinii sunt obiect ale unor atacuri, adesea violente".
"Trebuie să se plece de la miezul problemei", a spus Suveranul Pontif. "Trebuie să se plece de la semnificația persoanei! Un imigrant este o ființă umană, diferită prin proveniență, cultură și tradiții, dar este o persoană ce trebuie respectată, cu drepturi și îndatoriri, în special în domeniul muncii, unde este mai puternică tentația exploatării, dar și în cadrul condițiilor concrete de viață. Violența nu trebuie să fie niciodată și pentru nici un motiv calea de a rezolva problemele. Provocarea este înainte de toate umană! Invit pe fiecare să privească fața celuilalt și să descoperi că el are un suflet, o istorie și o viață: este o persoană și Dumnezeu îl iubește cum mă iubește pe mine."
Privitor la violențele împotriva creștinilor, Papa Benedict a făcut o propunere similară: "Violența față de creștini în unele țări a suscitat indignarea multora, și pentru că s-a manifestat în zilele cele mai sacre ale tradiției creștine. E necesar ca instituțiile, atât politice cât și religioase să nu ignore - subliniez acest lucru - îndeplinirea propriilor responsabilități. Nu poate exista violență în numele lui Dumnezeu, nici nu se poate imagina cinstirea Lui ofensând demnitatea și libertatea propriilor semeni." Joi au izbucnit conflicte în orașul italian Rosarno, Calabria, între localnici și migranții africani. După câteva zile de tensiune crescută, aproximativ 1.300 de muncitori africani au fost scoși din localitate. În Egipt, șase creștini ortodocși copți și un gardian musulman au fost omorâți în Nag Hammadi, după Liturghia de Crăciun (celebrat miercuri de unele Biserici Ortodoxe).

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1582, Ultimul acces: 2023-03-28 23:04:29