Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii intentioneaza sa faca o vizita in Georgia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii intentioneaza sa faca o vizita in Georgia

[2010-01-08]
Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kiril, intentioneaza sa faca o vizita in Georgia, a spus miercuri seful oficiului pentru relatii bisericesti externe al Patriarhiei Moscovei, arhiepiscopul Ilarion, potrivit RIA Novosti, preluata de NewsIn.'Trebuie sa ne asteptam ca patriarhul Moscovei sa viziteze Georgia', a spus el. 'Data deocamdata nu se stie, dar patriarhul va vizita bisericile conform oranduielelor bisericesti', a precizat Ilarion.El considera ca bisericile ortodoxe rusa si georgiana 'pot aduce o contributie majora pentru impaciurea situatiei care a fost creata din cauza unor actiuni irationale sau se poate spune actiuni demente ale unui lider politic'.
'In momentul de fata bisericile reprezinta principalul element care uneste popoarele rus si georgian', a adaugat Ilarion.'Nu ne putem implica in politica si nici sa dictam liderilor politici, mai ales liderilor altor state, cand e vorba despre comportament. Ceea ce au facut va ramane pe constiinta lor', a subliniat el. 'Insa putem face totul pentru pastrarea si consolidarea legaturii dintre popoarele Rusiei si Georgiei, pentru ca unitatea credintei, care ne leaga, sa se pastreze', a mai spus arhiepiscopul.
Z.O.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1321, Ultimul acces: 2023-03-28 23:16:08