Boboteaza la romanii ortodocsi din Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza la românii ortodocși din Ungaria

[2010-01-11]
De praznicul Botezului Domnului, în toate parohiile din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria a fost săvârșită rânduiala Sfințirii mari a apei, după Sfânta Liturghie. Preasfințitul Episcop Siluan a oficiat Sfânta Liturghie arhierească și Sfințirea mare a apei la Catedrala episcopală din Gyula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. De Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, PS Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, s-a aflat la Capela românească din Budapesta, unde împreună cu un sobor de preoți a sărbătorit pentru prima dată hramul Așezământului monahal românesc din Budapesta, dedicat acestui mare Sfânt al Bisericii noastre Ortodoxe. La finalul Sfintei Liturghii, superiorul acestui așezământ monahal, ieromonahul David Pop, a fost hirotesit singhel.
Parohia românească din Budapesta, Așezământul monahal și Centrul Cultural și Pastoral-Misionar „Sf. Vasile cel Mare“ funcționează în incinta imobilului rămas moștenire din partea Fundației Gojdu de mai bine de o sută de ani, pentru nevoile spirituale ale credincioșilor ortodocși români care trăiesc în capitala Ungariei. Pe 8 ianuarie, Episcopul Siluan a săvârșit, potrivit unei tradiții instituite în anii trecuți, stropirea cu Agheazmă mare a instituțiilor românești aflate în Gyula: Grădinița Românească, Școala Generală și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu“, cu toți copiii sau elevii care sunt înscriși la aceste instituții de învățământ, Centrul de Informare și Documentare al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, sediul Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria și Consulatul General al României de la Gyula.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1406, Ultimul acces: 2023-03-26 23:41:49