Turcul care l-a impuscat pe Papa isi vinde povestea cu 2 mil $ - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Turcul care l-a împușcat pe Papă își vinde povestea cu 2 mil $

[2010-01-11]
Cristina Sbîrn
Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981 cere două milioane de dolari pentru a-și vinde povestea.
Ali Agca s-a arătat dornic de a primi oferte de cărți, filme, documentare de televiziune și interviuri imediat după eliberarea sa, prevăzută pentru 18 ianuarie, adică peste o săptămână. Cei interesați nu au întârziat să apară, notează The Sunday Times.
Mehmet Ali Agca Papa Ioan Paul al II-lea Vestea nu a lăsat deloc reci câteva case de producție din Japonia și Italia.
Potrivit Sunday Times, turcul ar fi cerut două milioane de dolari pentru un interviu de televiziune și cinci milioane pentru două cărți.
Colaborare cu Dan Brown ?
Turcul s-ar arăta interesat chiar de o colarborare cu Dan Brown, autorul best-seller-ului 'Codul lui da Vinci', căruia i-a propus să scrie împreună o carte, 'Codul Vaticanului', pe care să o și ecranizeze.
Agca a încercat să-l ucidă pe suveranul pontif pe 13 mai 1981. L-a împușcat în piața Sf. Petru din roma, însă rana nu i-a fost fatală Sfântului Părinte.
Nici acum, după aproape trei decenii nu se cunosc exact motivele atacului. Presa a scris că Ali Agca a executat un ordin al serviciilor secrete din statele est-europene, pentru care fostul suveran pontif era o amenințare, cunoscută fiind poziția sa politică și sprijinul acordat sindicatului polonez 'Solidaritatea'.
La doi ani după atentat, Papa Ioan Paul al II-lea l-a vizitat la închisoare pe atacatorul său și i-a acordat iertarea.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1335, Ultimul acces: 2023-03-28 23:21:23