Praznicul Sfantului Grigorie de Nyssa la Biserica „Domnita Balasa” din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Praznicul Sfântului Grigorie de Nyssa la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală

[2010-01-09]

Biserica Ortodoxă îl va pomeni, duminică, pe Sfântul Grigorie, Episcopul Nyssei. La biserica cu hramul Înalțarea Domnului, „Domnița Bălașa” din Capitală, unde se află particele din moaștele Sfântului, vor fi prezenți, cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop - vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.
Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792. În această seară, racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa va fi purtată în jurul bisericii imediat după slujba Vecerniei cu Litie.
Sfântul Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, a trăit în secolul al IV-lea în Cezareea Capadociei și a fost un luptător neîncetat împotriva ereziilor vremii. În actuala formă, biserica cu hramul Înălțarea Domnului,„Domnița Bălașa” din Capitală a fost construită între anii 1881 și 1885.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1566, Ultimul acces: 2024-02-25 09:22:11