Ieri, Biserica Ortodoxa s-a aflat in Duminica dupa Botezul Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ieri, Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica după Botezul Domnului

[2010-01-11]

În toate bisericile s-a citit ieri, în Duminica după Botezul Domnului, pericopa evanghelică în care este prezentat Începutul propovăduirii Domnului. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți la Sfânta Liturghie de la biserica Domnița Bălașa din Capitală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat învățăturile ce reies din Evanghelia citită:
"Pocăința aceasta despre care ne spune Mântuitorul Iisus Hristos, care îndeamnă de fapt când zice: „pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor” este deodată o datorie și un dar de la Dumnezeu. Este o datorie a noastră de a ne întoarce la Dumnezeu, Izvorul vieții noastre, Izvorul fericirii noastre veșnice dar este și un dar pentru că nu toți oamenii cultivă darul acesta al pocăinței, al întoarcerii spre Dumnezeu. Mulți nu se mai pocăiesc, stau într-o împietrire, iar alții se pocăiesc doar când trec prin greutăți, prin necazuri. Unii oameni nu postesc de voie și atunci postesc de nevoie. Alții nu se pocăiesc pentru păcate dar plâng situația lor care devine deplorabilă atunci când trec prin încercări, prin necazuri. Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă la pocăință de voie nu de nevoie, nu de teama pedepselor ci din dragoste față de Hristos. Întru Dumnezeu trebuie să ne pocăim, să ne pară rău că noi cei creați după chipul Lui nu suntem sfinți, nu suntem milostivi, nu suntem buni ca Dumnezeu după al Cărui chip noi am fost creați. Pocăința la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos nu este una făcută cu presiune, cu amenințare, căci nu spune pocăiți-vă căci o să vă pedepsim dacă nu vă pocăiți, nici nu a zis pocăiți-vă căci vine sfârșitul lumii ci zice : „pocăiți-vă căci s-a apropiat împărăția cerurilor”, pregătiți-vă căci s-a apropiat pentru voi fericire și viață veșnică."

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1441, Ultimul acces: 2023-03-24 08:09:29