Preotii craioveni au participat la traditionala receptie de inceput de an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preoții craioveni au participat la tradiționala recepție de început de an

[2010-01-05]

Duminică, 3 ianuarie 2010, preoții din Craiova au fost întâmpinați de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în sala de festivități a Mitropoliei, pentru tradiționala recepție de început de an. În deschiderea evenimentului, grupul coral bărbătesc „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ al Catedralei mitropolitane a interpretat câteva piese bizantine. Din partea clerului craiovean, părintele Sergiu Popescu, titularul Catedrei de istoria bisericii ortodoxe române din cadrul Facultății de Teologie din Craiova, a prezentat activitatea și realizările anului precedent, informează Ziarul Lumina.
În discursul său, Mitropolitul Irineu a vorbit despre rolul pe care trebuie să-l aibă preotul în Biserică și în societate: „Suntem într-adevăr aleși de Dumnezeu și nu avem nevoie de o legitimație pământească, ci suntem pentru că Dumnezeu ne-a făcut să fim ai Săi și nu ne putem niciodată deghiza altfel decât ceea ce suntem. Suntem preoți ai lui Dumnezeu și avem menirea de a lumina în casa aceasta care este Biserica lui Hristos. De aceea spune Mântuitorul că nu se poate ascunde lumina sub obroc. Oriunde te-ai afla, ești privit și văzut de toți și în același timp apreciat sau disprețuit pentru că o lumină care efectiv dă să pâlpâie și să se stingă este un pericol pentru cei care sunt în întuneric, iar menirea noastră preoțească este să luminăm și să avem candela din abundență plină de untdelemnul faptelor bune. Pericolul cel mai mare nu este în afara societății noastre, sau într-o societate secularizată, sau într-o împărțire a societății în sacru și profan, ci este ca nu cumva să ne stingem, ca nu cumva să dispară această lumină sau să se risipească și să nu mai aibă tocmai feștila care este existența, ontologia și rădăcina noastră. În sensul acesta Dumnezeu va face să strălucească faptele, întocmai cum ne spune Hristos: «În aceasta vor cunoaște oamenii că sunteți ucenicii Mei dacă veți avea dragoste întru voi». Deci combustia acestei lumini este dragostea și unitatea dintre noi, o unitate pe care Dumnezeu a dorit-o și pentru care S-a rugat“.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1339, Ultimul acces: 2023-03-25 17:30:10