Presedintele Cultului Baptist se adreseaza premierului Boc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Președintele Cultului Baptist se adresează premierului Boc

[2010-01-06]
Într-o scrisoare adresată Primului Ministru Emil Boc, domnul Otniel Bunaciu, Președintele Cultului Creștin Baptist din România își manifestă îngrijorarea față de schimbarea, fără o consultare prealabilă a cultelor recunoscute de stat, a subordonării Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național la un secretariat special aflat în subordinea Primului Ministru.
Președintele Cultului Baptiste solicită o expunere a motivelor care au determinat această schimbare ce afectează viața bisericilor baptiste din România. Totodată solicită și o clarificare a unor declarații făcute în mass-media de către Primul Ministru prin care afirma că noul secretariat va păstra legătura "cu Biserica Ortodoxă în principal". Domnul Otniel Bunaciu își exprimă speranța că schimbările făcute sunt în spiritul Constituției României și a articolului 9 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, care specifică faptul că "statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee", cultele fiind "egale în fața legii și a autorităților publice, iar "statul, prin autoritățile sale, nu va promova și nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări față de vreun cult". (preluare de pe UniuneaBaptista.ro)
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1585, Ultimul acces: 2024-04-15 09:22:39