Papa a stat la masa si a ascultat problemele saracilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a stat la masă și a ascultat problemele săracilor

[2010-01-06]
Papa Benedict al XVI-lea nu doar a proclamat mesajul Crăciunului ci l-a și trăit, vizitând o cantină din Roma pentru a lua prânzul cu săracii și a da daruri copiilor de acolo. După ce Sfântul Părinte s-a rugat la amiază Angelus în ziua de 27 decembrie, a vizitat cartierul roman Trastevere, unde se află o cantină și un centru educațional conduse de Comunitatea catolică laică Sant`Egidio. Doisprezece reprezentanți ai săracilor au stat la masă cu Pontiful, între care o familie de patru persoane de etnie rromă, un refugiat politic din Afghanistan în vârstă de 34 de ani, o văduvă italiancă de 90 de ani, și un tânăr de 25 de ani aflat într-un scaun pe rotile, abandonat de familia sa din cauza handicapului său.
O femeie musulmană somaleză în vârstă de 63 de ani a stat de asemenea la masa Sfântului Părinte. Ea a sosit în Roma în anii 1980, căutând asistență medicală pentru fiul ei invalid. Un nigerian catolic în vârstă de 35 de ani s-a aflat și el în acest grup. El a traversat Deșertul Libian pentru a ajunge în Italia. Un bărbat fără locuință în vârstă de 52 de ani care vinde mărfuri pe stradă a fost un alt oaspete la masa Papei, ca și un fost lucrător la circ, în vârstă de 66 de ani, care s-a întors în Italia în timpul războiului dintre Irak și Iran. Săracii - în jur de 200 de persoane - și Papa s-au bucurat de o masă cu lasagna, chiftele, linte și piure de cartofi. Dulciurile aduse de Papa au făcut parte din desert și s-a toastat cu vin spumos.
După masă, Papa Benedict al XVI-lea a împărțit daruri celor 31 de copii prezenți: cei mai mari au primit păpuși, mașinuțe, avionașe, puzzle-uri și cărți. Bebelușii au primit zornăitori și animale de pluș. Sfântul Părinte le-a spus că a venit să îi viziteze "tocmai în sărbătoarea Sfintei Familii deoarece într-un anumit fel, această familie seamănă cu voi". "Într-adevăr", a explicat el, "familia lui Isus, încă de la început, a trăit în dificultăți: a îndurat suferința de a nu găsi ospitalitate, a fost obligată să emigreze în Egipt din cauza violenței regelui Irod". "Voi știți bine ce înseamnă dificultățile, dar aveți pe cineva care vă iubește și vă ajută", a spus Sfântul Părinte, referindu-se la Comunitatea Sant`Egidio. Ei vă oferă "o slujire plină de zel" a afirmat Papa, și "oferă un semn al iubirii lui Dumnezeu pentru săraci". Fondatorul grupului, Andrea Riccardi, l-a primit pe Sfântul Părinte la centru, împreună cu Episcopul Vincenzo Paglia de Terni-Narni-Amelia, asistent eclezial al Comunității. Papa s-a adresat organizatorilor evenimentului, dar mai presus de toate oaspeților prezenți. "În timpul mesei", a spus el, "am avut ocazia să ascult unele dintre poveștile voastre triste și dificile: povești ale bătrânilor, ale imigranților, ale celor fără locuință, ale rromilor, ale invalizilor, ale persoanelor cu dificultăți economice și de altă natură... voi toți, într-un fel sau altul, ați fost loviți de soartă. Sunt aici în mijlocul vostru pentru a vă spune că sunt aproape de voi, că vă iubesc și că dificultățile voastre nu sunt departe de gândurile Papei, ci mai degrabă în centrul lor, și în inima comunității de credincioși".
Recunoscând slujirea pe care o oferă Comunitatea Sant`Egidio, Sfântul Părinte a afirmat că "a iubi și a sluji dă bucuria de care vorbea Domnul: `Este mai mare fericire a da decât a primi`". "În acest timp de deosebite dificultăți economice", a continuat Papa, "fiecare [dintre voi] trebuie să fie un semn de speranță și un martor al unei lumi noi pentru cei care, închiși în egoismul lor și în iluzia de a găsi fericirea singuri, trăiesc în tristețe sau într-o bucurie trecătoare care lasă inima goală".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1340, Ultimul acces: 2023-03-21 15:56:40