Zile de studiu despre vocatii in Anul Preotiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zile de studiu despre vocații în Anul Preoției

[2010-01-05]
"Cortul mărturiei: povestitori de vocație" a fost tema reuniunii de studiu despre pastorala vocațiilor, încheiată marți, 5 ianuarie 2010, la Roma, în organizarea Conferinței Episcopale Italiene, aflăm de pe situl Radio Vatican. Reuniunea s-a dovedit a fi o întâlnire importantă pentru o evaluare a experienței spirituale, pe un drum marcat întotdeauna de rugăciune și trăire. În contextul Anului dedicat Preoției, întâlnirea de studiu a scos în prim plan prioritățile și conținutul pastoralei vocaționale, punând bazele unei convergențe de inițiative în jurul Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații 2010, care are ca temă "Mărturia de viață trezește vocații".
Pentru un scurt bilanț al reuniunii din aceste zile de la Roma, a vorbit pentru radio Vatican pr. Domenico Dal Molin, directorul Centrului pentru Pastorația Vocațiilor din Italia: "Reuniunea a trasat liniile pastoralei vocaționale, care nu constă în strategii și nici în lucruri extraordinare. Aceasta devine vizibilă mai ales în cei care dau mărturie despre realitățile obișnuite, din viața de zi cu zi, dar care sunt convinși că alegerea lor de viață este una care merită să fie spusă și altora". Pr. Domenico Dal Molin a arătat că este important să avem conștiința faptului că "în fiecare dintre noi există o anumită fragilitate. Această fragilitate, însă, poate deveni o resursă extraordinară. Uneori rănile vieții pot deveni adevărate crăpături prin care pătrunde lumina. Insuficiența, fragilitatea, slăbiciunea pot deveni cu adevărat un gen de povestire despre ceea ce Domnul continuă să facă prin intermediul nostru și de aceea devin un moment de uimire, de stupoare ce poate fi transmis și celorlalți".
Mărturiile despre vocație găsesc în sfinți și martiri un model de înaltă valoare, a subliniat în conferința finală pr. Ermes Ronchi, profesor la Facultatea Pontificală Marianum din Roma: "Sfinții ne povestesc că a trăi cum a trăit Isus face viața mai vie, ne spun că cel care crede are o inimă multiplicată... știe să iubească cerul și pământul cu aceeași intensitate, știe să privească atât în abisurile cerului cât și în ochii creaturilor. Ei ne spun că trebuie să fixăm ochii pe ceea ce este pozitiv în noi, pe grâul cel bun, nu pe neghină; să fim martiri în sensul evanghelic al cuvântului, adică să dăm mărturie despre lumină, despre bine, despre lumina din sufletul oamenilor, din mine, din lume; să arătăm nu doar degradarea, noroiul, întunericul din noi, ci să privim și la linia de lumină care pare să fie lipsită de importanță dar cu toate acestea este învingătoare. Apoi, sfinții ne spun că noi credem în iubire, nu credem în putere, în forța numărului și a inteligenței, ci în iubire. În fine, să dăm mărturie despre bucurie: Dumnezeu continuă să atragă pentru că vorbește limbajul bucuriei".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1367, Ultimul acces: 2023-03-28 15:04:48