Culoarul central in Bazilica San Pietro va fi mai larg - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Culoarul central în Bazilica San Pietro va fi mai larg

[2010-01-05]
În Bazilica San Pietro s-au operat schimbări după breșa de securitate ce a condus în ajunul Crăciunului la dărâmarea Pontifului la podea și spitalizarea unui Cardinal. Șefii serviciilor de securitate și membrii secretariatului de star al Vaticanului au avut o întâlnire în zilele de după incident, luându-se până acum cel puțin o măsură vizibilă pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de perturbări ale celebrărilor.
Conform lui Andrea Tornielli, de la cotidianul Il Giornale, schimbarea vizibilă constă în lărgirea culoarului pe care Pontiful și concelebranții merg în procesiune spre altar. Barierele care îl separau pe Papa Benedict de participanți, au fost mutate pentru a lăți spațiul destinat procesiunii. Numărul ofițerilor de securitate va rămâne același, mai afirmă Tornielli, dar metrul câștigat de fiecare parte, din lățire, le va da mai mult spațiu de manevră, reducând riscul repetării evenimentului din noaptea de 24 decembrie, când o femeie cu probleme psihice a reușit să ajungă la Papa în timp ce era blocată de șeful securității Vaticanului, Domenico Giani.
În graba de a-l proteja pe Papa, Cardinalul Roger Etchegaray a fost doborât la pământ de cei din echipa de securitate, provocându-i-se astfel fracturarea femurului. În noul spațiu un eveniment similar este mai puțin probabil. Papa va putea însă pe mai departe să se apropie de cei prezenți, pentru binecuvântări și saluturi, dacă va dori. Până acum Vaticanul nu a comunicat oficial nici o măsură luată după recentul incident și nu se știe nici cu câte locuri se va reduce asistența la celebrări datorită extinderii culoarului central.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1400, Ultimul acces: 2023-03-23 10:23:26