Papa la moartea unui Cardinal japonez - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa la moartea unui Cardinal japonez

[2010-01-05]
Cardinalul Peter Seiichi Shirayanagi, Arhiepiscop emerit de Tokyo, a murit la vârsta de 81 de ani, la 30 decembrie 2009. Prelatul japonez a fost amintit în telegrama de condoleanțe pentru "angajamentul său neîntrerupt pentru răspândirea Evangheliei în Japonia". Cardinal Shirayanagi a fost hirotonit preot în 1954, fiind făcut Episcop în 1966 și numit Arhiepiscop în 1970. A fost creat Cardinal în 1994, de către Papa Ioan Paul al II-lea.
Numeroase inițiative desfășurate prin instituțiile Bisericii Catolice din Japonia au avut loc sub îndrumarea sa. Notabile ar fi de exemplu realizările sale în promovarea unității dintre catolicii japonezi și catolicii din celelalte țări asiatice, precum și eforturile sale de promovare a păcii și dezarmării globale. Cardinalul Shirayanagi a fost un pionier în dezvoltarea relațiilor dintre catolicii asiatici. În 1989 el a condus o delegație catolică japoneză ce s-a întâlnit cu catolicii chinezi, cerând iertare pentru păcatele comise de Armata Imperială japoneză împotriva chinezilor. Ca președinte al Comisiei episcopale pentru Activitățile Sociale, în anii 1970, s-a implicat activ în problema refugiaților și a protestat împotriva legislației discriminatorii.
Papa Benedict i-a trimis Arhiepiscopului Peter Takeo Okada de Tokyo o telegramă de condoleanțe. În acest text își exprimă întristarea pricinuită de moartea Cardinalului Shirayanagi, dar și recunoștința "pentru angajamentul său neîntrerupt pentru răspândirea Evangheliei în Japonia în numeroșii ani în care a slujit ca preot și Episcop, pentru munca sa de promovare a dreptății și a păcii, pentru eforturile sale neobosite în favoarea refugiaților". Ritualul înmormântării a avut loc astăzi în Catedrala din Tokyo.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1334, Ultimul acces: 2023-03-28 15:04:36