Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a savarsit Sfanta Liturghie la Catedrala Patriarhala de sarbatoarea Taierii imprejur a Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală de sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului

[2010-01-01]

Sute de credincioși au umplut, astăzi, 1 ianuarie 2010, până la refuz Catedrala Patriarhală din București, de Anul Nou civil, informează Radio TRINITAS. În această zi, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit Tăierea împrejur după Trup a Domnului și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei. În cuvântul rostit în cadrul sfintei slujbe, Preafericirea Sa a vorbit despre semnificațiile pericopei evanghelice a zilei.
La finalul Sfintei Liturghii a avut loc momentul solemn al încheierii anului 2009 ca an omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți sfinți capadocieni. Sub această egidă, Sfântul Vasile și ceilalți sfinți din Capadocia s-au aflat, anul acesta, în atenția tuturor eparhiilor ortodoxe românești, atât din țară cât și din străinătate, a arătat Părintele Patriarh Daniel.
În cadrul aceluiași moment a fost prezentat, ca o retrospectivă a manifestărilor comemorative desfășurate în acest an, volumul intitulat ”2009 - anul sfinților capadocieni în Biserica Ortodoxă Română”. Lucrarea a fost realizată de Centrul de Pres㠔Basilica” al Patriarhiei Române și publicată la Editura ”Trinitas”.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. După acest moment s-a dat citire Hotărârii Sfântului Sinod prin care anul 2010 este proclamat drept an omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești. Actul sinodal a fost citit de părintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5084, Ultimul acces: 2024-02-26 09:53:49