Patriarhul Kiril a fost intronizat oficial - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Kiril a fost intronizat oficial

[2009-02-02]
Cel de-al 16-lea Patriarh al Moscovei și Întregii Rusii a fost intronizat duminică în Catedrala Cristos Mântuitorul din Moscova - prima astfel de ceremonie desfășurată în această Catedrală, subliniază agenția Interfax. Conform tradiției, Mitropoliții de Kiev și Minsk l-au luat de brațe pe Patriarhul ales și l-au așezat de trei ori pe tronul arhieresc. Între timp Ierarhii au cântat Axios (vrednic în greacă), împreună cu clerul și credincioșii, după care a început ceremonia. Diaconii i-au dat jos Patriarhului ales veșmintele arhiepiscopale și i-au pus sacosul patriarhal, omoforul și mitra patriarhală.
Agenția rusă mai spune că la finalul Liturghiei Patriarhul a primit mantia patriarhală verde. De asemenea, special pentru ceremonie, a fost adus toiagul pastoral Sf. Petru, de la Muzeul Kremlinului. La ceremonia de intronizare au răsunat aceleași clopote folosite și de predecesorii din secolul XVII. Este vorba de unul dintre cele mai vechi clopote rusești, refolosit special pentru ceremonia de intronizare de ieri. De acum înainte, ziua de 1 februarie va fi în calendarul Bisericii Ortodoxe Ruse zi de sărbătoare, alături de 24 mai, ziua de nume a noului Patriarh, când sunt amintiți Ciril și Metodiu, cei egali cu Apostolii, care au răspândit creștinismul în sânul popoarelor slave.
"Tinerii vor deveni un obiectiv special al asistenței noastre pastorale, dat fiind că au serioasă nevoie de călăuzire spirituală. Într-o epocă a relativismului moral, când promovarea violenței și depravării fură sufletele tinerilor, nu putem să stăm și să așteptăm ca ei să se întoarcă la Cristos", a afirmat noul Patriarh. El i-a îndemnat pe clerici să îi atragă pe tineri, oricât de dificil ar fi. Aceeași sarcină a încredințat-o și "adulților și celor în vârstă, ajutându-i pe ei (pe tineri) să găsească credința în Dumnezeu și un sens vieții, dar și să conștientizeze care este adevărata fericire a omului."
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1066, Ultimul acces: 2024-04-15 00:09:19