Praznuirea Sfintilor Trei Ierarhi la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prăznuirea Sfinților Trei Ierarhi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

[2009-02-01]
 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei Seviciu, și-a sărbătorit hramul cu odată cu praznicul Sfinților Trei Ierarhi – ocrotitorii școlilor teologice, în data de 30 ianuarie 2009.
Sărbătorirea hramului a început cu lauda liturgică, prin săvârșirea slujbei Utreniei urmată de Sfânta Liturghie, în Vechea Catedrală episcopală arădeană, cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul”. În mijlocul părinților și profesorilor teologi, a studenților și a credincioșilor adunați la rugăciune s-a aflat și Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Timotei. La momentul cuvenit, a hirotonit în preot pe Diac. Lect. univ. drd. Lucian Farcașiu, titularul disciplinei de Teologie Liturgică de la Facultatea de Teologie din Arad, pe seama Capelei Facultății. De asemenea a hirotonit în diacon pe teologul și profesorul de religie Radu Scânteie, absolvent al școlii teologice arădene, pentru nevoile pastorale din județul Hunedoara. Preasfinția Sa a rostit și un bogat cuvânt de învățătură scoțând în evidență nevoia păstrării unității de credință, după modelul sfinților prăznuiți.
Omagierea a continuat cu o conferință susținută în Aula Facultății de către Pr. Lect. univ. drd. Filip Albu. A fost prezentată tema: „Sf. Vasile cel Mare, Propovăduitorul cuvântului lui Dumnezeu”, enumerându-se câteva accente valabile și necesare a fi luate în seamă și astăzi de către slujitorii amvoanelor. Partea teoretică a fost completată de o aplicație practică, prin studierea Omiliei I-a – Despre Post – a Sf. Vasile cel Mare și lectura unor pasaje din această scriere.
Manifestarea s-a încheiat cu susținerea unui concert în interpretarea corului Facultății, dirijat de Conf. univ. dr. Mircea Buta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 464, Ultimul acces: 2020-07-03 10:17:32