Urmeaza Biblia indiferent de confesiunea crestina din care faci parte - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urmează Biblia indiferent de confesiunea creștină din care faci parte

[2009-01-27]
Simbol al unei campanii internaționale, o Biblie tradusă in 66 de limbi, cântărind aproape 9 kg și având un metru deschisă va poposi in 20 localități din România pentru 10 zile. Proiectul, ce poate fi urmărit online pe Urmeaza-Biblia.ro, se desfășoară între 22 și 31 ianuarie 2009. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România va organiza în 20 de localități din întreaga țară un eveniment de promovare a citirii Bibliei printr-o campanie având ca simbol o Biblie multilingvă.
Această Biblie, ce va călători timp de doi ani de zile în jurul pământului, este un unicat având 1500 de pagini și dimensiuni generoase (45/40 cm) fiecare din cele 66 de cărți ce o formează fiind scrisă într-o alta limbă, printre care și limba română (Epistola lui Pavel către Filimon), simbolizând astfel universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru locuitorii acestei planete. Deși se adresează în principal Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, motivația acestei inițiative este revitalizarea și încurajarea creștinilor din orice confesiune religioasă de a studia Biblia în mod personal și de a urma învățăturile ei în viețuirea zilnică. Biblia este sursa primară și baza oricărei învățături creștine dar și un model demn de urmat în această perioadă unde cuvântul "stabilitate" este din ce în ce mai rar.
În fiecare localitate prin care va trece Biblia, în parteneriat cu Asociația "Conștiință și Libertate" și Societatea Biblică Interconfesională din România, se va organiza o Expoziție în cadrul căreia vor fi prezentate câteva zeci de Biblii inedite din colecții private, de la cele foarte vechi la cele digitale sau care încap pe un microfilm de câțiva centimetri. La aceste expoziții, vizitatorii vor putea instala o Biblie pe telefonul mobil și de asemenea vor primi un plan de citire al Bibliei într-un an de zile. Pe lângă această expoziție vor fi organizate simpozioane pe tema rolului Bibliei în viața individuală și a societății. "Simpozionul și expoziția vor urmări să conștientizeze participanții că la baza crizei multiple de mari dimensiuni pe care o parcurge societatea stă criza morală și că Biblia oferă o soluție pentru această criză" a declarat Viorel Dima, coordonatorul proiectului în România. "În acest context", a mai spus el, "mesajul cel mai important al manifestării va fi: citirea zilnică a Bibliei aduce însănătoșire morală și oferă putere spirituală având un impact pozitiv asupra calității vieții."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1048, Ultimul acces: 2024-06-14 13:07:12