Biserica din Gradinari Negru a fost preluata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica din Grădinari Negru a fost preluată

[2009-01-27]
Duminică, 25 ianuarie, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din localitatea Grădinari Negru. După 61 de ani, parohia greco-catolică și-a reintrat în drepturi, celebrând prima liturghie în biserica ce a fost câștigată în instanță, aflăm de pe BRU.ro.
Cu toate că parohia greco-catolică și-a exprimat disponibilitatea de a oferi găzduire liturgică comunității ortodoxe, parohia ortodoxă a refuzat acest lucru, procedând la evacuarea de bună voie a lăcașului de cult și a casei parohiale, preferând să-și amenajeze o capelă. Vineri, 23 ianuarie, a fost încheiat procesul verbal de preluare a proprietăților, în prezența executorului judecătoresc. Astfel, Sfânta Liturghie de duminică a putut fi celebrată în condiții normale.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele protopop de Beiuș Mada Ioan. În cuvântul său, pr. protopop Mada Ioan a spus: "așa cum Mântuitorul a spus către Zaheu, astăzi vreau să intru în casa ta, putem spune și noi că astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia. Dacă bucuria lui Zaheu a fost deplină, și bucuria noastră poate fi deplină. Trebuie însă să știm să ne bucurăm frumos, să nu arătăm cu degetul către cei ce acum se consideră nedreptățiți."
Credincioșii participanți la această Sfântă Liturghie, mai citim în materialul de pe BRU.ro, au fost extrem de încântați și mulțumiți că s-a celebrarea în biserica care le-a aparținut de drept. Reprezentanții Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea depun eforturi pentru preluarea și a altor biserici preluate în anul 1948.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1027, Ultimul acces: 2024-04-25 04:20:13