Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi in Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi în Episcopia Caransebeșului

[2009-01-27]
 Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, în Episcopia Caransebeșului, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, 30 ianuarie a.c., se desfășoară o serie de acțiuni liturgice, științifice și artistice, atât în cadrul Centrului Eparhial, cât și la Seminarul Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și la Facultatea de Teologie Didactică din Caransebeș:

- Miercuri, 28 ianuarie, ora 11.00 - în amfiteatru Secției de Teologie Didactică din Caransebeș va avea loc simpozionul: „Sfinții Trei Ierarhi - 2009 – anul jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare”. Aici studenții vor susține referate pe marginea vieții, activității și învățăturii marilor dascăli ai lumii și Ierarhi.

- Joi, 29 ianuarie - ora 17.00 - în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” Reșița va avea loc o proiecție de film documentar, o conferință susținută de un cadru didactic al Facultății de Teologie din Caransebeș și un program artistic coral susținut de studenții Facultății de Teologie, în cinstea Sfinților Trei Ierarhi .

- Vineri, 30 ianuarie - se va oficia Sf. Liturghie arhierească la demisolul catedralei episcopale 'Învierea Domnului' din Caransebeș la care vor participa elevii seminariști și studenții teologi.

În aceeași zi, începând cu ora 18.00, în Sala de Festivități a Episcopiei Caransebeșului, va avea loc o manifestare culturală închinată Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic. Elevii seminariști vor susține o serie de referate dedicate activității și învățăturii Sfinților Trei Ierarhi, corul Seminarului Teologic va intona câteva piese religioase, după care grupul 'Katharsis' al Episcopiei Caransebeșului va susține un recital de muzică bizantină și poezie religioasă inspirată din opera Sfinților prăznuiți.

Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1091, Ultimul acces: 2024-06-12 14:15:36