Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia

[2009-01-27]
 Sâmbătă, 31 ianuarie a.c., la Alba Iulia, sub președinția Înaltpreasfințitului Andrei, se vor desfășura lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia.
Programul zilei va debuta la ora 10.00 cu slujba Te Deum oficiată la Biserica Parohiei Centru din Alba Iulia și se va continua cu lucrările propriu-zise, care se vor desfășura în Sala de Conferințe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia. În cadrul acestei întâlniri se vor prezenta rapoartele generale anuale ale consilierilor eparhiali, conținând activitatea pastorală, misionară, administrativă, economică, culturală și filantropică a Eparhiei pe anul 2008. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia are în cuprinsul său județele Alba și Mureș și este împărțită în 10 protopopiate, câte 5 în fiecare județ. Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, culturale, economice, social-caritative și misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1022, Ultimul acces: 2024-06-09 02:20:10