Intalnirea Comitetului Direc tor National si a Delegatilor AGRU - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea Comitetului Direc tor Național și a Delegaților AGRU

[2009-01-26]
În perioada 23-25 ianuarie 2009, la Mănăstirea Călugărițelor Baziliene "Sf. Maria" din Baia Mare, s-a desfășurat Întâlnirea Comitetului Director Național AGRU și a Delegaților AGRU din cele 5 Eparhii și din Vicariatul de București, aflăm de pe BRU.ro. La întâlnire au participat 22 de persoane: pr. drd. Vicar Coriolan C. Mureșan (asistent spiritual național), pr. Daniel Câmpean, Alexandra Belciug, Cecilia Frățilă, Delia Ciulea, Gabriela Popa (Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș), Daniela Păcală, Constantin Pantiș (Eparhia de Oradea), Daniela Perian, Cristina Purice, Margareta Gheorghiu (Eparhia de Lugoj), Cornelia Frișan, Marius Boldor (Eparhia de Cluj-Gherla), pr. dr. Angel Zareczki, Lucian Miclăuș, Ligia Fanea, Marian Boian, Petronela Mureșan, Trandafir Pop (Eparhia de Maramureș), Valer Ardelean, I ulia Stănescu, Cornelia Epure (Vicariatul de București).
Motto-ul reuniunii a fost: "... ca toți să fie una, după cum Tu, Tată, ești în Mine și eu în Tine, ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu m-ai trimis" (Ioan 17,21). Mons. Simion Ilieș, Protosincelul Eparhiei de Maramureș a transmis salutul și binecuvântarea PS Episcop Ioan Șișeștean. Lucrările au debutat cu Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, celebrată de asistenții spirituali prezenți. S-a discutat stadiul reorganizării AGRU la nivel eparhial. Consiliile eparhiale AGRU din Eparhia de Oradea, din Eparhia de Lugoj, din Eparhia de Maramureș, din Vicariatul de București și-au definitivat structura, urmând ca pe parcursul lunii martie să se definitiveze alegerea Consiliilor din Eparhia de Cluj-Gherla și din Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș.
S-a definitivat structura și conținutul broșurii de promovare a AGRU, urmând ca la Întâlnirea Comitetului Director național de la Oradea din 25 aprilie, să fie prezentate materialele. Broșura va apărea la 80 de ani de la fondarea AGRU. Cristina Purice, avocat, responsabil de departamentul economic-juridic, a prezentat situația financiară a AGRU pe anul 2008. Cornelia Frișan a informat participanții în legătură cu lucrările Universității de vară AGRU de la Oradea, 25 aprilie 2009. Pr. Coriolan C. Mureșan a prezentat activitățile din calendarul ACRO 2009 la care participă și delegați AGRU: Seminarul de formare pentru preoți (Cluj-Napoca, 2-5 februarie 2009), Campusul ACRO (Snagov 2-7 august 2009) precum și cursurile de formare pentru sectorul copii și adulți.
Participanții la Întâlnire s-au deplasat în localitatea Șișești, unde este paroh pr. Gabriel Hort, pentru a participa la înființarea AGRU parohial. În Șișești a fost vizitat Muzeul memorial "Pr. dr. Vasile Lucaciu", alcătuit din vechea casă parohială și școală. Celor prezenți li s-a permis o scurtă vizită în biserica încă neret rocedată, care este obiectul unui litigiu în justiție și care a fost construită de pr. dr. Vasile Lucaciu - "Leul din Șișești", înmormântat în această biserică. A urmat un moment de rugăciune în cimitirul satului, acolo unde se desfășoară toate serviciile religioase, la final pr. Coriolan C. Mureșan rostind Consfințirea la Inima Neprihănită a Mariei. La primăria din localitate, s-a constituit Consiliul Director AGRU Șișești. Următoarea Întâlnire a Comitetului Director Național va avea loc la Oradea, în perioada 24-26 aprilie 2009.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 585, Ultimul acces: 2020-07-01 00:03:51