Educati copiii si tinerii la speranta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Educați copiii și tinerii la speranță

[2009-01-26]
Cardinalul Agostino Vallini, vicar pentru Dieceza de Roma, a trimis o scrisoare profesorilor catolici încurajându-i să îi educe pe copii și pe tineri în speranță, dând mărturie clară despre Evanghelia lui Cristos și străduindu-se să aducă o contribuție importantă la cultura contemporană. În scrisoarea intitulată "Educând la speranță", Cardinalul subliniază că în vederea misiunii importante a educației trebuie să se țină cont de rolul familiilor. "Nu putem uita de faptul că primii educatori sunt și vor fi mereu părinții, de aceea dialogați cu mamele și cu tații părinților elevilor."
Cardinalul i-a încurajat pe profesori să dea mărturie despre Cristos și să fie profesioniști în domeniul lor. "În timp ce rectitudinea morală nu poate să fie înlocuită de competențe pr ofesionale, acestea le promovează și cultivă." Prelatul îi mai îndeamnă pe profesori să fie "mărturisitori ai adevărului și iubirii lui Dumnezeu. Copiii și tinerii sunt frecvent în căutarea de modele credibile (modele pe care le-ar putea găsi în) profesori demni de încredere, oferind un cuvânt de afecțiune la timpul potrivit". Școlile catolice, a continuat el, "promovează o cultură a cărei înțelegere a omului este ancorată în valorile Evangheliei". Și școlile publice "au nevoie de contribuția voastră, pentru că educația fără o dimensiune religioasă ar fi incompletă".
De aceea Cardinalul îndeamnă: "nu vă mulțumiți cu prezentarea faptelor religioase ale creștinismului: vorbiți și despre Cel în care istoria și cultura creștină își află originea. Orice prezentare a creștinătății care nu pune în centru persoana lui Isus din Nazaret, Domnul răstignit și înviat al istoriei, devine părtinitoare și înșelătoare." La final Cardinalul Vallini îi îndeamnă pe profesori să n u se lase descurajați de provocările din profesia lor."Predați cu speranță și entuziasm. Sămânța bună va aduce roadă în timp."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 423, Ultimul acces: 2020-07-04 17:27:33