Cooperare crestina la nivel paneuropean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cooperare creștină la nivel paneuropean

[2009-01-27]
 În ziua de 26 ianuarie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Excelența Sa dl. Wojciech Zajaczkowski, ambasadorul Republicii Polonia în România.
În cadrul întrevederii, Domnul Ambasador a apreciat relațiile tradiționale dintre cele două popoare de-a lungul istoriei și a considerat că acestea pot fi dezvoltate și mai mult, în contextul în care România și Polonia sunt țări membre ale Uniunii Europene. În acest sens, Domnul Ambasador a subliniat contribuția Bisericii Ortodoxe Române la îmbogățirea patrimoniului cultural spiritual european, arătându-se interesat de relațiile Ortodoxiei românești cu alte Biserici Ortodoxe din țări vecine României, care nu sunt membre ale Uniunii Europene.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reliefat necesitatea ca, într-o Europă din ce în ce mai secularizată, Bisericile să promoveze cu mai multă stăruință valorile creștine și să coopereze la implementarea unor programe social-filantropice și cultural-educaționale la nivel european. Un model de cooperare între cultele creștine din Europa – a subliniat Patriarhul României – îl constituie buna conlucrare, de peste trei decenii, dintre Conferința Bisericilor Europene (care reunește 126 de Biserici ortodoxe, anglicane, protestante și vechi catolice) și Consiliul Conferințelor Episcopale Catolice din Europa.
În același timp, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române consideră că este foarte importantă implicarea autorităților, inclusiv a Bisericilor din statele aflate la granițele Uniunii Europene (ca în cazul Poloniei și României), în derularea unor proiecte comune regionale, cu țările din vecinătate. Astfel de inițiative pot contribui la o mai bună cunoaștere a realităților proprii Uniunii Europene, evitându-se atât temerile nejustificate, cât și așteptările nerealiste din partea cetățenilor și Bisericilor din țările respective.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 419, Ultimul acces: 2020-07-02 03:19:27