Lumea Catholica, ianuarie 2009 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea Catholica, ianuarie 2009

[2009-01-24]
Revista electronică Lumea Catholica a intrat în cel de-al treilea an, primul număr fiind lansat la 24 ianuarie 2006. Actualul număr include 10 articole, în urma unei colaborări mai bogate venite din partea diverșilor cititori. Cele mai multe teme se învârt în jurul ideii de sfințenie, fapt reflectat și pe coperta virtuală. Primul articol pornește însă de la un aspect deloc înalt: criza financiară cu efecte mondiale, oferind un punct de vedere catolic. Vladimiro Redzioch, de la 'Inside the Vatican', a stat de vorbă cu 'Angelo Caloia, responsabilul cu ceea ce în mod obișnuit numim Banca Vaticanului, sau mai precis, Institutul pentru Operele Religioase'.
Urmează două articole legate de Opus Dei, dintr-un dosar Fides cu ocazia aniversarului de anul trecut (80 de ani de la înființarea prelaturii). Primul este dedicat figurii Sf. Josemaria Escriva, iar al doilea spiritului Operei fondată de acesta. Citind aceste articole veți afla cum s-a ajuns de la niște urme în zăpadă, ale unor picioare desculțe, la o instituție prezentă la nivel mondial, o instituție care promovează un mesaj la vremea lui revoluționar, astăzi subevaluat: fiecare creștin poate să fie sfânt și fără să fondeze ordine călugărești, să vindece bolnavi sau să aibă stigmate; fiecare poate fi sfânt în mediul lui propriu, la școală, la serviciu și în familie. Urmează articolul Ecaterinei Hanganu intitulat 'Sfințenia: paradoxul, încununarea și fructul vieții'.
Revista continuă cu trei exemple de sfinți: o laică, un preot, un Papă. În '`Lumina Clară` Badano, un exemplu pentru tinerii de astăzi', articol preluat din L`Osservatore Romano, numărul pe decembrie, citim mai pe larg despre Clara Badano, al cărei nume l-ați mai întâlnit la știri în 2008. Din revista americană 'The Rock' sunt preluate apoi articolele 'Fericitul Pius al IX-lea, un Papă al legendelor urbane', respectiv 'Campionul reformei', acesta din urmă despre Sf. Carol Boromeul. Dacă v-ați întrebat 'Cum au schimbat primii creștini lumea' veți găsi răspunsul într-un alt articol din aceeași sursă. Mai notăm și ultimele două articole: un amplu interviu cu PS Florentin Crihălmeanu despre experiența romană din decembrie trecut, respectiv continuarea întrebărilor puse de copii la care răspunde - în parohie, apoi în articol - părintele Mihai Kiss.
(Sursa: Lumea Catholica)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 426, Ultimul acces: 2020-07-03 22:00:11