Seminarul teologic liceal ortodox din București și-a sarbatorit ocrotitorul spiritual - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Seminarul teologic liceal ortodox din București și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

[2009-01-26]
 Duminică, 25 ianuarie 2009, Seminarul teologic liceal ortodox din București și-a sărbătorit hramul, Sfântul Grigore Teologul. Sărbătoarea a început în biserica Mănăstirii Radu-Vodă, cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, prezent la sărbătoare. Într-o expunere bogată și profundă, Preafericirea Sa a vorbit celor prezenți despre semnificațiile teologice și pastorale ale Evangheliei din Duminica a 32-a după Rusalii (a lui Zaheu Vameșul), precum și despre viața și opera sfinților sărbătoriți în ziua de 25 ianuarie: Sf. Grigore de Nazianz (Teologul), trecut la cele veșnice în urmă cu 1620 de ani, și Sf. Bretanion, Episcopul Tomisului din a doua jumătate a veacului al IV-lea.
Alături de profesorii și elevii Seminarului, la sfânta slujbă au participat mai mulți invitați și numeroși credincioși. Din biserica Mănăstirii Radu-Vodă oaspeții au mers în clădirea Seminarului, pentru a vizita paraclisul nou pictat și pentru a vedea cele mai recente împliniri din domeniul administrativ-gosopodăresc. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea Seminarului și a felicitat pe Directorul acestei școli teologice (Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai), pe toți profesorii și elevii, precum și pe binefăcătorii instituției. Agapa festivă a încheiat o zi plină de bucurie și binecuvântare pentru toți cei prezenți.
Hramul Seminarului teologic bucureștean se înscrie în seria manifestărilor dedicate ”Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare și al tuturor Sfinților Capadocieni”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 418, Ultimul acces: 2020-07-01 08:55:37